Rekord: 60590

Lejárt az a diszkriminációellenes kampány, amelyet a nyár elején az Európa Tanáccsal és a Diszkriminációellenes Tanáccsal közösen indítottunk Romániában (http://www.cna.ro/Campanii-sus-inute-de-CNA.html). Az adatok begyűjtése és feldolgozása nem volt kis munka. Lássuk a számokat: három hónap alatt a hazai televíziók összesen 60590 alkalommal játszották be a klipet. A helyi műsorszolgáltatók ezúttal is sokkal receptívebbek voltak (az okokról most ne beszéljünk), s köszönet jár annak a 164 helyi tévének, amelyek összesen 53734-szer játszotta be az említett klipet. Ugyanakkor elismerés jár annak a 25 országos szórású televíziónak is, amelyek támogatták kampányunkat, ők összesen 6856 alkalommal vetítették le klipunket, messze felülmúlva minden eddigi közérdekű kampány népszerűsítését.
Persze ennel sokkal többet is tehetnénk és tehetnének a diszkrimináció visszaszorításáért, de bízom benne, hogy ez a kampány nem múlik el nyomtalanul, az üzenet eljutott rengeteg emberhez, és mind a műsorszolgáltatók, mind a médiafogyasztók okultak belőle… egy kicsit.
***
Azt mindenki tudja, hogy sok politikust – érthető módon – kiemelten foglalkoztat a médiajelenség. Az utóbbi időben két törvénykezdeményezést nyújtottak be a parlamentbe. Az egyik az Olguta Vasilescu & Co, a másik a Silviu Prigoana kezdeményezése. Mindkettő úgy rossz, ahogy van. Leginkább az online média szabályozatlansága zavarja őket, régi dilemma ez máshol is, de sehol nem közelítenek ilyen amatőr módón e kérdéshez.
***
Az audióvizuális szabályzat (kód) nyilvános vitája még tart. Akinek észrevétele, javaslata van, még nem késett le. A szöveg itt letölthető: http://www.cna.ro/PROIECT-Propuneri-de-modificare-a.html .
***
Közben a román foci olyan gyenge lett, hogy már senki nem háborodik fel azon, hogy a federáció (törvénytelenül) egy zárt hálózatban működő sport-tévének adja el az idegenben játszott mérkőzések közvetítési jogait. Nem szamít, csak a business menjen.

Válasz

Spam Protection by WP-SpamFree