No comment Breaking news

Tévét nézek, tehát dolgozom. 16.10-kor a CNN, a BBC, a Bloomberg, a Euronews, a France 24, a DW, a TVE, az Al Jazeera , a CCTV mind a G20-ak londoni találkozójáról közvetít. Nálunk a hírcsatornákon reggel óta mást sem látok, mint Becalit háziköntösben és papucsban telefonálni valami maszkosok társaságában, majd beül egy lopott Mercedesz kormányához, az anyósülésen egy maszkossal szépen a rendőrségre hajt. A honlapjukon is ez a “Breaking news”. Ezt nevezem tájékoztatásnak.
Apropos tájékoztatás. Tegnap egy a Project on Ethnic Relations-el közösen szervezett kerekasztal beszélgetésünk témája a szólásszabadság, illetve az intolerancia veszélye volt. (Rommagyar valóságunkban is aktuális téma) Nos a vita során sokminden elhangzott, többek között az, hogy a sajtónak nincs semmilyen edukativ szerepe, legfennebb modelleket nyútjaht, de mindenekelőtt tájékoztatnia kell. Mindezt a sajtó képviselői állították… és tájékoztatnak.

2 válasz: “No comment Breaking news”

  1. Mercurius

    Főleg a Realitatea kelt bennem hányingert az állandó “Breaking news”-zal. Korábban munkám része volt e hírtévé rendszeres követése, meg is undorodtam tőle rendesen. A banálisból próbáltak kierőltetni mindig valami rendkívülit, és gyakran nevetséges túlzásokba estek. A legkeményebb az volt, amikor Basescu gépe valami technikai malőr miatt nem szállhatott fel – képesek voltak felhívni Bogdan Chireacot, hogy mit szól hozzá… :) ))

  2. isti

    hat tudjatok hogy van….cirkusz s kenyer kell a popornak meg valsag idejen is…ez a breaking news,mikor egy majdnem analfabetat felkap a sajto s azt dicsoitik.ez ingyen reklam.

Válasz

Spam Protection by WP-SpamFree