A Lehetőségek Országa médiaparadicsom

Újabban az okoz nekünk fejtörést, hogy miként soroljuk be a valóságshow-SZERŰ produkciókat. A hangsúly a „SZERŰ”-n. Végtelenül leleményes a hazai média. Mivel az audiovizuális kód egyértelműen 23 óra utánra küldi a szexuális vagy fokozottan erőszakos tartalmú valóságshowkat, a romániai műsorszolgáltatók kitaláltak egy új műfajt: a valóságshow-SZERŰ műfajt. Valószínű, láttatok már este 11 előtt Tradati in dragoste-t, Fata lui tata-t, Consiliera de urgenta, Test de fidelitate-t, Inenlul cu diamant-ot. Nos, ha nem tudtátok volna, ezek nem reality showk, ezek reality show-SZERŰ műsorok. Miért? Azért mert ők azt állítják, hogy ez fikció. Mitől fikció? Elsősorban attól, hogy ők ezt állítják, aztán meg attól, hogy nem élőben közvetítik, és a szerepeket konkrét esetekből inspirálva megírt forgatókönyv szerint amatőr színészek játsszák. Szerintük ilyen a fikció, és a fikció mehet már 23 óra előtt is, nem baj az, ha az elég élethű produkcióban bugyiban, láncfűrésszel kergeti az ember a bevert szemű, fogatlan asszonyt, mert van forgatókönyv, amatőr színész, szerződés meg minden, és sok-sok tanulság. Ha Chuck Norrisnak szabad 23 óra előtt vitézkednie a különböző fikciókban, akkor a valóságshow-SZERŰ műsorokban miért ne lehetne? Nos, hölgyeim és uraim, erre a kérdésre keressük választ, a jogi és törvényes megoldást vagy feloldást. Nem abszurd?

Nem tudni pontosan, hogy a gazdasági válság, vagy csupán az örökös balkáni innovációs kényszer, vagy talán a kettő együtt az oka ennek a mesterműnek, de annyi biztos, hogy e produkcióval ismét bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk hozzájárulni a globális média alapos megreformáláshoz.

Egy válasz: “A Lehetőségek Országa médiaparadicsom”

  1. boszor

    Számomra az a kérdés, hogy tényleg akkora a különbség egy hollywoodi csihipuhi és a baltával kergetőzős szomszéd között? Az erőszak erőszak marad, akárki követi el, akár fikció, akár nem.

    Az egyetlen, amire gondolni tudok, hogy esetleg másképp jöhet le egy gyereknek (vagy egy gyerek naivitásával viszonyuló felnőttnek), ha a szomszéd fogja a baltát, mint ha egy színész gyilkolászik egy filmben.

Válasz

Spam Protection by WP-SpamFree