Kampány után – kampány előtt

Valamelyik nap azon kaptam magam: arról győzködöm kényelmesebb énem, hogy blogom elhanyagolásáért tulajdonképpen nem is én vagyok a felelős. Sajnos… vagy inkabb nem, a hipotezis hamar megbukott, és maradt – ahogy egy kedves tanárom gyakran fogalmazott – az önként vállalt (házi)feladat. Öt választási kampány után elérkezett a médiaszabályozás igazi gondjaival való törődés ideje. Nehezen ugyan, de nekiláttunk az audiovizuális kód módosításának. A módosításra javasolt változatot remélem egy hónapon belül közvitára bocsátjuk, de addig is minden észrevételt, javaslatot örömmel fogadok. Nem csak a törvény módosítása által immár kötelező érvényű reklámszabályozást fogjuk aktualizálni, hanem minden fejezetet alaposan megvizsgálunk. Eddig alapos módosításokat hajtottunk végre mind a kiskorúak védelmét, mind az emberi méltóságot szabályozó fejezeteken.
Amióta nem jelentkeztem, egetrengető dolgok ugyan nem történtek a hazai médiapiacon… hisz feltűnt-e valakinek, hogy pl. Marosvásárhelyen a Realitatea megszüntette magyar nyelvű műsorát? Egyébként úgy tűnik, hogy a gazdasági helyzet ellenére a reklámpiac a vezető műsorszolgáltatók számára pozitív mutatókkal kecsegtet. Ami pedig az események napi tematizálását illeti, a trend a hírtelevízióknak kedvez, hiszen az elmúlt hetekben ezek nezettsége folyamatosan nőtt – elsősorban a közszolgálati csatornák rovására. (Sajnos egyre szilárdabb meggyőződésem, hogy hírtelevízióink által cseppet sem ment előbbre a világ.) A TVR-nek csupán az Eurovision dalverseny élő közvetítése idején sikerült egyértelműen tarolnia a piacon.
Magyar vonatkozásban mindenképp említésre méltó fejlemény, hogy az Erdély TV bekerült a Dolce hálozatába, és reméljük, hogy hamarosan egyre több magyar háztartásba is eljut, az Erdély FM pedig Borszéken és Hévízen is hallgatható, sőt nemrég az Alfalu TV is audiovizuális licenszet szerzett.
Sok sikert kívánok a MÚRE új elnökségének is, és hátha valaki megírja Péter Imrének, hogy a Krónika nem magyarországi lap.
Röviden ennyi.

Egy válasz: “Kampány után – kampány előtt”

  1. zoli

    Péter Imre annyit tudhat a Krónikáról, mint a Krónika budapesti tulajdonosai, azaz semmit. Péter egyébként a saját lapjának az online megöngyilkolásával foglalkozik, mivel fizetőssé kívánja tenni, tehát a saját lapjáról sem tud semmit. :)

Válasz

Spam Protection by WP-SpamFree