Az EBESZ és a média

„Rossz színben tüntette fel Traian Băsescut a kampány eddigi részében a Realitatea TV és az Antena 3 – állapították meg az EBESZ megfigyelői. A TVR 1 például jó megítélésű.
Kiegyensúlyozottan tájékoztatott a romániai államfő-választási kampány első fordulója előtt a közszolgálati televízió, a TVR –állapította meg az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Romániába delegált megfigyelői bizottsága.„ (SzFÚ)

Nos az EBESZ jelentésével több szempontból sem tudok egyetérteni.
1 – Milyen közszolgálati televízió az, amelyik az elnökválasztási kampányról egyetlen saját készítésű hírt sem közöl? Holott az infrastruktúra és a humán erőforrás adott.
2 – Milyen közszolgálati televízió az, amelyik nem volt képes egyetlen vitát sem szervezni a kampány során? – csak némi unalmas one man showkat. Számomra nem elfogadható kifogás az, hogy egyik vagy másik jelölt nem vállalta a megmérettetést a képernyőn. Meg kellett volna hívni – ha nem is egyszerre – különböző felállásban az összes jelöltet vitázni, és aki jön, jön, aki nem, nem, de nem kellett volna a választókat megfosztani attól az esélytől, hogy érdemben dönthessenek az összes jelölttel kapcsolatban.
3 – könnyű kiegyensúlyozottnak lenni, ha nem csinálunk semmit, persze így nem bántunk senkit, max részesei leszünk egy játszmának, és majd csodálkozunk, hogy miért ilyen rossz a köztévé megítélése, és miért ilyen alacsonyak a nézettségi mutatók.

Ami a két fontosabb hírtévét illeti, az EBESZ jelentése valamivel közelebb áll a valósághoz. Az Antena3 politikai elfogultsága egyértelmű, a Realitatean pedig csak show legyen – minden áron. Előbbi bejegyzésemben a statisztikai mutatók bizonyítják a méltánytalanságokat.

3 válasz: “Az EBESZ és a média”

  1. Kiss Olivér (Szabadság)

    Vasárnap este, szerintem, az Antena3 súlyosan megszegte a törvény(ek)nek a kampánycsendre vonatkozó előírásait.

    Mekkora pénzbírsággal súlythatók?

  2. Kojak

    Kedves Olivér!

    Nem csak az Antena3 szegte meg a kampánycsendre vonatkozó előírásokat. Kérdésedre válaszolva pár perccel ezelőtt 30000 lejes pézbírságban részesült az elmített műsorszolgáltató… ezzel kapcsolatos további döntéseinkről a http://www.cna.ro -n tájékozódhatsz bővebben

  3. Kiss Olivér (Szabadság)

    Xia Attila!

    Köszönöm a választ és az emailon továbbított dokumentumot!

Válasz

Spam Protection by WP-SpamFree