Miért kell fizetni?

Tegnap, három hétig tartó vita és egyeztetések után végre elfogadtuk azt a határozatot, amely az audiovizuális médiában szabályozza a novemberi választási kampányt.
Legfontosabb tudnivalók:
1 a választási törvény értelmében a közszolgálati televízió és rádió ingyen biztosít kampányfelületet azon politikai szervezetek és/vagy jelöltek számára, akik ezt a törvény hatályba lépése után 48 órán belül írásban igényelték;
2. ugyancsak a törvény értelmében a keresedelmi televíziók és rádiók fizetés ellenében biztosíthanak kampányfelületet;
3. az antennaidőket a Központi Választási Iroda által véglegesített lista alapján a parlamenti bizottság határozza meg a közszolgálati adók számára. Ennek arányait ajánlataikban a kereskedelmi adóknak is tiszteletben kell tartaniuk;
4. a kereskedelmi adóknak legkésőbb október 10-ig kell jelezniük az Országos Audiovizuális Tanácsnál szándékukat, miszerint részt vállalnának a választási kampány tükrözésében. Pontosabban a határozat 1. mellékletét kell kitölteniük, mely letölthető a www.cna.ro honlapról.
5. a politikai szervezetek és/vagy jelöltek október 11. és 20. között jelezhetik szándékukat, hogy melyik kampányt közvetítő kereskedelmi csatornában kívánnak megjelenni. Ezt követően a fennebb említett arányok tiszteletben tartásával a felek megegyeznek az antennaidők leosztásában… és megkötik a szerződést;
6. mit értünk egységes ár alatt? Azt, hogy ugyanazért a szolgáltatásért időegységenként ugyanannyit fizet minden kampányoló politikai szervezet és/vagy jelölt. Tehát, adások, műsorok, szolgáltatók vagy műsoridők függvényében változhatnak az árak, de politikai szereplők függvényében nem.
7. miért kell fizetni?
A) mert azt írja a törvény;
B) a klippekért és a politikai szervezetet vagy jelöltet promováló anyagokért. A vitaműsorokban való szereplés ingyenes a kereskedelmi csatornáknál is;
8. A klippeknek és a jelölteket promováló anyagoknak is tiszteletben kell tartaniuk a határozatban foglalt egyéb előírásokat, valamint az audiovizális törvényt, a kódot, illetve a választási törvényt;
9. az esetleges kihágásokért a felelőség az illető médiaintézményt sújtja.

4 válasz: “Miért kell fizetni?”

  1. sanyi

    Van egy Bergenbieres reklam, gondolom mar lattad vagy hallottal rola. Quad, futaposas, allatok riogatasa es aztan mindezert cserebe patakbol megkapja a csavo a jol megerdemelt soret. Mi van vele? Mehet ez igy vagy le lehet allitani?

  2. Kojak

    Kedves Sanyi! Igazad van. Szerintem nincs rendben, sot a torveny szerint sincs. Javasoltam is, hogy allitsuk le. Javaslatom sajnos csupan 5 kollegamat gyozte meg a jelenlevo 8-bol, a szukseges 6 helyett.
    En sokat bringazok a hegyekben. Remes milyen apokaliptikus hangulatot, zajt, port keltenek ott ezek a quados csavok. Nem is csoda, hogy a medvek a varosba menekulnek, ezek ott fenn osszetraumatizaljak oket. Javasolom, hogy minel tobben forduljatok, forduljanak panaszlevellel ezugyben az OAT-hoz, hogy ujbol napirendre tuzhessuk.

  3. sanyi

    Ezt a választ kaptam.

    Referitor la sesizarea dumneavoastră (înregistrată la C.N.A. cu nr. 13498/08.10.2008) vă comunicăm următoarele:
    Postul de televiziune AXN este licenţiat în Marea Britanie şi, prin urmare, se află sub jurisdicţia acestui stat. În România se difuzează în virtutea faptului că este licenţiat într-un stat membru al U.E. şi, în consecinţă, este liber la retransmisie pe teritoriul U.E.

    Csakhogy én nem azt kértem, hogy függesszék fel az adó sugárzási jogát, hanem, hogy a reklámot állítsák le.

  4. zs

    Azt hittem csak nekem van bajom a quadokkal… Igaz, en nem kirandulasokon talalkozom veluk, hanem szinte nap mint nap. Nem gondoltam volna rolad, hogy kered egy ilyen reklam leallitasat… Nagyon jolesett olvasni. Nagyon jo szoval illetted, amit keltenek. (apoka) Udv, es minden jot!

Válasz

Spam Protection by WP-SpamFree