Keresztény ellenzék a gumiszobában

Keresztény világban élünk, a legkeresztényebb országban. Nem is értem miért szidják annyira a politikusokat. Főleg az ellenzékieket nem kellene annyit bántani, hiszen mily erős erkölcsi tartásról tettek tanúbizonyságot tegnap a Képviselőház jogi bizottságában, amikor mélyen egyetértettek az egyház képviselőinek megváltásában. Végülis a dilemmám csak annyi, hogy ki kit vált meg egy választási évben. Illúzióim természetesen egyik intézménnyel kapcsolatosan sincsenek, s mivel nem hiszem, hogy a politikusoknak keresztényebbnek kellene lenniük az egyház képviselőinél, egyházi vezetőként az általam képviselt intézmény érdekében, a rohamos hitelvesztés megakadályozása végett kérném, hogy a Szekuritáté Levéltárát Átvilágító Bizottság (CNSAS) világít(has)sa át az egyház képviselőit is. Az Alkotmánybírósági döntés következtében a kormány által – a civilekkel közösen – újragombolt CNSAS-törvény korántsem nevezhető jónak, de még ezt is el lehet rontani, mint azt a bizonyos vasgolyót a gumiszobában. Természetesen az sem mellékes, hogy az egyházféltő javaslat a PSD részéről érkezett.

Szóval a 3-as cikkely u) bekezdését törölték:
ART. 3
Pentru a asigura dreptul de acces la informatii de interes public, orice cetatean roman, cu domiciliul in tara sau in strainatate, precum si presa scrisa si audiovizuala, partidele politice, organizatiile neguvernamentale legal constituite, autoritatile si institutiile publice au dreptul de a fi informate, la cerere, in legatura cu calitatea de lucrator al Securitatii sau de colaborator al acesteia, in sensul prezentei ordonante de urgenta, a candidatilor la alegerile prezidentiale, generale, locale si pentru Parlamentul European, precum si a persoanelor care ocupa urmatoarele demnitati sau functii:
u) ierarhii si sefii cultelor religioase recunoscute de lege, pana la nivel de preot inclusiv, precum si asimilatii lor de la parohiile din tara si din strainatate;

2 válasz: “Keresztény ellenzék a gumiszobában”

  1. cs

    Legalább a földön védje őket az állam, a halál után úgyis pokolba kerülnek. Nem-e?

  2. Csipike

    Én csak azt nem értem, de a Rettenetes Réz Úr sem, hogy miben különbek lelkipásztor, atya és barát uraimék a többi, publikus pozícióban ténykedő, agyonvizsgálható állampolgártól?

Válasz

Spam Protection by WP-SpamFree