Back to reality

Hiányoztam egy hétig. Ilyenkor, szeptember elején-közepén szoktunk szabadságolni. Volt Nike-félmaraton Budapesten, ahol 10 percet javítottam tavalyi időmön (1h31m), volt észak-olaszországi kultúrkör Velencében, mert nem szokás kihagyni, Pádovában és Veronában, mert nem akartuk kihagyni, volt aktív sportturizmus a Garda-tónál és többezer km az külföldi autópályákon. Vittünk magunkkal kerékpárokat is, így sokkal izgalmasabb volt a sight-seeing, el sem fáradtunk és bőven jutott időnk mindenre. Pádova és Verona egyébként szűk és gyakran zsúfolt utcáin egyetlen sofőr sem dudált ránk, a Garda-tó partján pedig mintha egy igazi bike-fest-re érkeztünk volna. Itt mindenki bringázott, ki országútival, ki montival tekert, aki pedig nem kerékpározott, az szörfözött, kite-boardozott, vitorlázott, úszott, szaladt vagy sziklát mászott – valóságos sportparadicsom.

Nos mindez a múlté. Tegnap ismét a sűrűjében találtam magam. Felelőségvállalás, elnöki üzenet, Ciutacu-Nasu cirkusz fogadott, holnap Lavinia Sandru méltatlankodik majd, hogy a Realitateasoknal feketelistára került – … valószínű úgy érzi, hogy cenzúrázzák, de ha mi mondanánk meg, hogy őt hívják meg műsoraikba, az szerinte mi lenne? Közben készül az elnökválasztási kampányt az audiovizuális médiában szabályozó határozat, melynek tervezete egyébként megtalálható a www.cna.ro honlapon.
Apropos: elnökválasztási kampány. Az államfő tegnapi kétórás értekezését öt román műsorszolgáltató közvetítette élőben. Nézettsége átlaga összesen nem haladta meg az 6,5%-ot. (TVR1 3%, Realitatea 2%, Antena3 1,5% N24 0 Money Channel 0) Az adatok azt mutatják, hogy a tévénézők kb 1 órát követték az élő közvetítést, azután egyre többen kapcsoltak más csatornára. Ugyanabban az idősávban csak a PRO TV híradóját a lakosság 8%-a követte. Kár, hogy Andreea Esca nem jelölt.

Válasz

Spam Protection by WP-SpamFree