Halál, giccs és PR

Megállt a világ. Nincsenek hírek, van egy esemény. Az itthoni hálozatomban 11 műsorszolgáltató közvetíti élőben Jacko temetési ceremóniáját. Maga a temetés nagyobb show, mint amekkora hír volt a megasztár halála. Egyetlen hazai hírcsatorna sem próbálkozott egyébbel, mert így biztosak abban, hogy nem veszítenek versenytársaikkal szemben. Az összes hazai hírtévét magával ragadta az ár (kivétel a Money Channel). Ilyenkor látszik, hogy mennyire erőtlenek és amatőrök, hogy versengésük mennyire kicsinyes. Giccs, hogy minden temetés breaking news. Csak a hazai médiában hány temetést közvetítek élőben az elmúlt időszakban? Kapásból: Marian Cozma, Dolanescu, a Zsil-völgyi bányásztragédia áldozatai, Anca Parghel, Dobrin, s elnézést azoktól, akiket kifelejtettem… és kár a szóért arról a mérhetetlen gusztustalanságról beszélni, ahogyan hazai politikusok megpróbálnak minden eladható temetésre rácuppanni. Ha majd újra meghal Michael Jackson, és én pont akkor egy hírtelevíziót vezetnék, a temetés helyett biztosan valami egyebet közvetítenék, éppen azért, hogy arra emlékeztessem azt a kevés tévénézőt, aki épp minket követne, hogy „the show must go on.” Holnap jelentkezem a temetés nézettségi adataival.
Az MGM-en jó film van, Woody Harrelsonnal és Sean Pennel.

3 válasz: “Halál, giccs és PR”

  1. piszkosfred

    azert nem kell feltetlenul amatorsegrol beszelni, mert, ha jol emlekszem (mea culpa ha tevedek) akkor a CNN is epp ezt kozvetitette….

  2. Kojak

    Nem azert amator, mert kozvetit valamit, hanem azert, mert ugy ragadta el az ar, hogy eszre sem vette, vagy azert, mert keptelen mast csinalni, mint a kozvetlen konkurense, vagy azert, mert a legkonnyebb es legkenyelmesebb megoldast valasztjak… gyakran abszurd es nagyon primtiv ez a versenges.

  3. piszkosfred

    akkor reszemrol a cnn (es ki tudja meg hany nyugati nagy hirtelevizio) is giccses es amator; olvasom hogy (amerikai statisztikak szerint) a nezettseget elnoki beszeddel es showmusorokkal hasonlitgatjak ossze – ugy tunik, hogy mi vagyunk a hulyek, hogy atvesszuk a nyugati szart, a show jellegu modszereket – amugy az itteni tevek nagyresze nyugati trosztok tulajdonaban van, nem?

Válasz

Spam Protection by WP-SpamFree